Opleiding

Cynthia volgde acteerlessen bij het Lee Strasberg Theatre Institute en de HB Studio in New York. Daarvoor bezocht ze de Faculteit Drama van de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht.

 

Televisie

Momenteel is Cynthia iedere werkdag te zien in SpangaS de Campus (NPO Zapp) als de directrice Femke Goedhart. Op 28 april 2022 zal de allerlaatste uitzending te zien zijn. Na 15 jaar Spangas komt er een definitief einde aan de zo populaire jeugdserie.

Onlangs speelde Cynthia in de regie van Tim Kamps in de serie De Verschrikkelijke Jaren 80, scenario Kim van Kooten.

Ze had een gastrol in de TV Kantine (RTL4)  naast Carlo Boszhard en Elize Schaap. Vorig jaar werd de tv serie Hollands Hoop 3 uitgezonden waarin Cynthia net als de eerste 2 seizoenen weer de rol speelt van Anna Bullema. Daarnaast speelde ze gastrollen in Oogappels 3 en in Lieve mama ( Videoland).

In Flikken Rotterdam (2021-2017) heeft ze inmiddels een vaste gastrol als de Rotterdamse Patholoog Anatoom Anneke van Dijk.

Samen met Ton Kas vertolkte ze de hoofdrol in de zwarte komedie Eddy & Coby (One Night Stand IX, 2014), in de regie van Jeroen Annokkee.

Cynthia speelde drie seizoenen de rol van Bianca Bouwhuis in GTST. (2014-2010)

Cynthia was verder o.a. te zien in Sluipschutters, La Famiglia, Sint & Co, Voetbalmeisjes en op Videoland in de serie WeemoedtOok speelde ze Gooische Frieten, Bluf, Flikken Maastricht, Spoorloos Verdwenen, Shouf Shouf Habibi, De Erfenis, Costa!, Luifel & Luifel, Westenwind, Kleine Pauze, De Aanklacht, Flodder, Vrouwenvleugel, Sam Sam, Twaalf Steden Dertien Ongelukken, Vrienden voor het Leven, Medisch Centrum West, Flodder en Spijkerhoek.

 

Film

In de komedie Bon Bini Judeska in da House (2020) speelt Cynthia naast Jandino Asperaat als Judeska, de vrouwelijke hoofdrol Lizelot in de regie van Jonathan Herman. De film won op het NFF 2021 een Gouden Kalf voor beste publieksfilm.

In 2018 was Cynthia te zien in de komedie Mannen van Mars en in Het Verlangen, de komische speelfilm van regisseur Joram Lursen (2017). Ze speelde in de komedie Familieweekend en in de jeugdfilm Meesterspion (2016). Cynthia had een rol in de komische speelfilm Bon Bini Holland 1 en maakte ze deel uit van het acteursensemble van de film Tussen 10 en 12, het speelfilmdebuut van Peter Hoogendoorn dat internationaal vele prijzen heeft gewonnen.

In de speelfilm De Marathon (2012) van regisseur Diederick Koopal speelde ze de rol van de streng gelovige Jolanda.

Daarvoor had Cynthia rollen in diverse speelfilms waaronder o.a. Mijn Vader is een Detective, Sint, Kees de Jongen, Morlang, Down, Do Not Disturb, De Trip van Teeltje en Tasten in het Duister.

 

Theater  

Tot begin maart 2020 speelde Cynthia in de nieuwe theatervoorstelling Hendrik Groen, Zolang er leven is van Bos Theaterproducties. In de theatervoorstelling Hendrik Groen, Pogingen iets van het leven te maken in 2017/ 2018 speelde ze ook een van de hoofdrollen. Er zijn toen bijna 50.000 mensen naar de voorstelling komen kijken.

Cynthia heeft in diverse theatervoorstellingen gespeeld zoals o.a. in de cabareteske familievoorstelling Petrov met cabaretgroep Niet Schieten! onder regie van Hetty Heijting. Maar ook in de voorstellingen die zij zelf initieerde, waaronder Bedscenes II met Ton Pompert voor de Rotterdamse Schouwburg.
Voor theaterfestival De Parade bedacht en produceerde ze zelf 4 jaar achtereenvolgend de voorstellingen Vuilnis, Bedscenes I, Bonanza Grrrls en Tuppergrrrls. Verder speelde zij in de voorstellingen Fassbinders Bremer Freiheit en Nachtlicht en speelde zij bij Theatergroep Bonheur.

Presentatie

In 2014 presenteerde Cynthia o.a. het SBS6 programma Show Vandaag. Daarvoor presenteerde Cynthia drie seizoenen lang het reality-en woonprogramma Vrienden Houden Huis (RTL5) en de RTL4 programma?s 4Me, Bestemming Nederland en Mijn Tweede Thuis.
Ook voor het bedrijfsleven is ze actief als presentatrice en gastspreker op diverse live corporate communication live events.

Voice over

 Al jarenlang is Cynthia een veelgevraagde voice over voor o.a. tv- en radiocommercials. Dit najaar is ze voor het 2e seizoen de vaste voice over van het TV programma “Alles uit de kast’ van Fred van Leer voor TLC. Cynthia beschikt ook over een eigen geluidsstudio aan huis waardoor ze snel kan opleveren.